E140 Clorofile și clorofiline

Cunoscut și ca Clorofilă

Prezentare E140 Clorofile și clorofiline

E140 Clorofile și clorofiline, cunoscut sub numele de clorofilă, este un aditiv alimentar care face parte din clasa coloranților alimentari de origine naturală. Acesti pigmenți verzi sunt responsabili pentru culoarea frunzelor și a altor părți verzi ale plantelor. În industria alimentară, E140 Clorofilă este utilizat pentru a conferi nuanțe de verde produselor, precum sucurilor, deserturilor, băuturilor răcoritoare și produselor de panificație.

Clorofilele sunt aditivi alimentari considerați siguri și sunt adesea preferați deoarece provin din surse naturale. Ele nu au fost asociate cu efecte adverse semnificative asupra sănătății. Totuși, este important să se respecte regulile de utilizare și limitele admise pentru a evita supradozarea. Clorofilele adăugă nuanțe vii de verde produselor alimentare, îmbunătățind atractivitatea vizuală a acestora. Consumatorii pot fi siguri că acești coloranți sunt siguri și contribuie la aspectul apetisant al produselor alimentare.

Reglementare consum E140 Clorofile și clorofiline

Doza zilnică maxim admisă

Nespecificată

Doza maximă de includere în alimente

100 mg/kg

Efecte secundare cunoscute

NU

Nu au fost semnalate efecte adverse la consumul de E140 Clorofilă.

Contraindicaţii

NU

Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E140 Clorofile și clorofiline în limitele reglementate.

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

DA

E140 Clorofile și clorofiline este un aditiv alimentar admis în alimentele pentru copii în limitele impuse.