E153 Cărbune vegetal
Prezentare E153 Cărbune vegetal
E153 Cărbunele vegetal este un aditiv alimentar folosit în industria alimentară pentru a colora și da un aspect atrăgător unor produse. Acesta este obținut prin carbonizarea unor materiale vegetale precum lemnul, coaja de nucă de cocos sau alte surse naturale, iar apoi este activat pentru a dezvolta proprietăți absorbante. Deși este adesea folosit pentru efectele sale de colorare, cărbunele vegetal este și cunoscut pentru capacitatea sa de a absorbi substanțe toxice din tractul digestiv, fiind folosit în tratamentul intoxicațiilor. Este folosit în scopuri medicale ca antidiareic, antitoxic şi detoxifiant.
Cărbunele vegetal E153 este adesea folosit pentru a conferi o nuanță neagră sau gri produselor, cum ar fi pâinea, produsele de patiserie și băuturile răcoritoare, oferind astfel o estetică interesantă și inovatoare produselor alimentare.
Acest aditiv alimentar este interzis în S.U.A..
Reglementare consum E153 Cărbune vegetal
Doza zilnică maxim admisă
Nespecificată
Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.
Doza maximă de includere în alimente
Nespecificată
Nu este stabilită o doză maxim admisă de includere în produsele alimentare a aditivului alimentar E153 Cărbune vegetal.
Efecte secundare cunoscute
NU
Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de E153 Cărbune vegetal în limitele reglementate.
Contraindicaţii
NU
Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E153 Cărbune vegetal în limitele reglementate.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
NU
Cărbunele vegetal E153 NU este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici