160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină

Prezentare 160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină

E160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali, obţinut din ardei roşu Capsicum annuum sau Capsicum frutescens. Conferă culoare roşu închis, fiind utilizat atât pentru funcţia de colorant, cât şi pentru cea de aromatizant, în dozele prevăzute de reţete.

Este utilizat printre altele în gemuri, jeleuri, marmelade, cârnaţi, salamuri și pateuri.

160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină poate fi întâlnit în următoarele forme:

  • E160c(i) Capsantină
  • E160c(ii) Capsorubină
160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină

Sursă imagine: Wikipedia

Reglementare consum 160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină

Doza zilnică maxim admisă

Nespecificată

Doza maximă de includere în alimente

10 mg/kg

Efecte secundare cunoscute

NU

În urma consumului de E160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină nu au fost semnalate efecte secundare nedorite.

Contraindicaţii

NU

Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de 160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină în limitele reglementate.

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

NU

E160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină NU este admis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.