160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină
Prezentare 160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină
E160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali, obţinut din ardei roşu Capsicum annuum sau Capsicum frutescens. Conferă culoare roşu închis, fiind utilizat atât pentru funcţia de colorant, cât şi pentru cea de aromatizant, în dozele prevăzute de reţete.
Este utilizat printre altele în gemuri, jeleuri, marmelade, cârnaţi, salamuri și pateuri.
160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină poate fi întâlnit în următoarele forme:
- E160c(i) Capsantină
- E160c(ii) Capsorubină
Sursă imagine: Wikipedia
Reglementare consum 160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină
Doza zilnică maxim admisă
Nespecificată
Doza maximă de includere în alimente
10 mg/kg
Efecte secundare cunoscute
NU
În urma consumului de E160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină nu au fost semnalate efecte secundare nedorite.
Contraindicaţii
NU
Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de 160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină în limitele reglementate.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
NU
E160c Extract de ardei roșu, capsantină, capsorubină NU este admis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.