E162 Betanină
Cunoscut și ca Roșu sfeclă
Prezentare E162 Betanină
E162 Betanină este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali, obţinut din sfeclă roşie. Culoarea conferită de acest aditiv este destul de instabilă. E162 Betanină se elimină pe cale urinară, în formă nemodificată.
Aditivul E162 Betanină se prezintă sub formă de lichid, pastă, pudră roșu solid sau roșu-închis. Sub formă lichidă (suc sau extract de sfeclă), pe lângă pigmenți se mai pot găsi zaharuri, săruri, proteine, caz în care extractul poate fi rafinat pentru eliminarea parțială a acestora.
Formulă chimică: C24H26N2O13
Sursă imagine: Wikipedia
Reglementare consum E162 Betanină
Doza zilnică maxim admisă
Nespecificată
Nu este stabilită o doză maxim admisă de includere în produsele alimentare a aditivului alimentar E162 Betanină.
Doza maximă de includere în alimente
200 mg/kg
Efecte secundare cunoscute
NU
Nu au fost semnalate efecte secundare ale consumului de E162 Betanină (Roșu sfeclă) la cantităţile reglementate pentru a fi folosite în alimente.
Contraindicaţii
NU
Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E162 Betanină în limitele reglementate.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
NU
Aditivul alimentar E162 Betanină NU este permis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.