E174 Argint

Prezentare E174 Argint

E174 Argint este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor de suprafaţă care conferă produselor alimentare o culoare gri argintiu. Poate fi folosit conform reţetelor la diferite ornamente pentru produse de cofetărie şi patiserie, la ornamente de ciocolată şi în unele lichioruri.

Expunerea frecventă și îndelungată la argint sub formă de praf poate provoca argiroză, care este o colorare a pielii (în special a nasului și a gâtului) în nuanţe de albastru sau gri precum și afectarea ochilor. Trebuie menţionat faptul că oamenii vin în contact zilnic cu cantităţi foarte mici de argint în mediul înconjurător (alimente, apa potabilă sau chiar aerul respirat) dar organismul le poate elimina cu usurinţă fără a exista efecte adverse asociate.

Utilizarea colorantului E174 Argint în industria alimentară este interzisă în Australia.

Formulă chimică: Ag

Reglementare consum E174 Argint

Doza zilnică maxim admisă

Nespecificată

Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.

Doza maximă de includere în alimente

Nespecificată

Nu este stabilită o doză maxim admisă de includere în produsele alimentare.

Efecte secundare cunoscute

NU

Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de aditiv alimentar E174 Argint.

Contraindicaţii

NU

Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E174 Argint.

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

Nespecificat