E175 Aur

Prezentare E175 Aur

E175 Aur este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor de suprafaţă care conferă o culoare aurie produselor alimentare. Poate fi folosit conform reţetelor la diferite ornamente pentru produse de cofetărie şi patiserie, la ornamente de ciocolată şi în unele lichioruri.

Aurul se extrage prin procedeul cu cianură (extragerea aurului din minereu prin tratare cu cianură de sodiu) sau prin amalgamare cu mercur. Amalgamarea presupune ca aurul să fie atras în mercur pentru a forma un aliaj (amalgam). Mercurul poate fi apoi îndepărtat prin dizolvare în acid azotic, lăsând aurul.

Atunci când a fost testat în laboratoare, aurul a fost asociat cu efecte similare cu tumorile la animale.

Aditivul E175 Aur este interzis în produsele alimentare din Australia.

Formulă chimică: Au

Reglementare consum E175 Aur

Doza zilnică maxim admisă

Nespecificată

Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.

Doza maximă de includere în alimente

Nespecificată

Nu este stabilită o doză maxim admisă de includere în produsele alimentare.

Efecte secundare cunoscute

NU

Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de E175 Aur.

Contraindicaţii

NU

Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E175 Aur.

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

Nespecificat