E235 Natamicină
Cunoscut și ca Pimaricină
Prezentare E235 Natamicină
E235 Natamicină (sau Pimaricină) este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor naturali produs de unele bacterii din familia Streptomyces (Streptomyces natalensis şi streptomyces Chattanoogensis) prin fermentare.
Natamicina (Pimaricina) este un antibiotic activ faţă de fungi. În industria alimentară E235 Natamicină se utilizează pentru tratamentul de suprafaţă al unor sortimente de brânzeturi şi cârnaţi uscaţi sau afumaţi.
Formulă chimică: C33H47NO13
Sursă imagine: Wikipedia
Reglementare consum E235 Natamicină
Doza zilnică maxim admisă
0,3 mg/kg corp
Efecte secundare cunoscute
NU
Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de E235 Natamicină în limitele reglementate.
Contraindicaţii
NU
Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E235 Natamicină în limitele reglementate.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
NU
E235 Natamicină (Pimaricină) NU este permis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.