E235 Natamicină

Cunoscut și ca Pimaricină

Prezentare E235 Natamicină

E235 Natamicină (sau Pimaricină) este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor naturali produs de unele bacterii din familia Streptomyces (Streptomyces natalensis şi streptomyces Chattanoogensis) prin fermentare.

Natamicina (Pimaricina) este un antibiotic activ faţă de fungi. În industria alimentară E235 Natamicină se utilizează pentru tratamentul de suprafaţă al unor sortimente de brânzeturi şi cârnaţi uscaţi sau afumaţi.

Formulă chimică: C33H47NO13

E235 Natamicină

Sursă imagine: Wikipedia

Reglementare consum E235 Natamicină

Doza zilnică maxim admisă

0,3 mg/kg corp

Efecte secundare cunoscute

NU

Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de E235 Natamicină în limitele reglementate.

Contraindicaţii

NU

Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E235 Natamicină în limitele reglementate.

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

NU

E235 Natamicină (Pimaricină) NU este permis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.