E243 Etil lauroil arginat

Cunoscut și ca LAE

Prezentare E243 Etil lauroil arginat

E243 Etil lauroil arginat (LAE) este un conservant alimentar pe bază de aminoacizi cu activitate antimicrobiană cu spectru larg, biodegradabilitate ridicată și toxicitate scăzută. Este adesea furnizat sub forma sării sale clorhidrat.

E243 Etil lauroil arginat (LAE) prezintă stabilitate chimică la un interval de pH cuprins între 3 și 7 și își menține activitatea antimicrobiană în acest interval.

Este aprobat spre folosire în U.E. pentru o singură categorie de produse, carne procesată, tratată termic.

Formulă chimică: C20H40N4O3

E243 Etil lauroil arginat

Sursă imagine: Wikipedia

Reglementare consum E243 Etil lauroil arginat

Doza zilnică maxim admisă

0,5 mg/kg corp

Doza maximă de includere în alimente

160 mg/kg, cu excepția cârnaților emulsionați, a cârnaților afumați și a pastei de ficat

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

NU

E243 Etil lauroil arginat NU este permis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.