E260 Acid acetic
Cunoscut și ca Oțet
Prezentare E260 Acid acetic
E260 Acid acetic este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor naturali obţinut prin fermentarea zahărului, melasei sau alcoolului de către bacterii. Industrial se poate obţine şi prin sinteză chimică din aldehidă acetică
Acidul acetic E330 este folosit cu rol de conservant împotriva bacteriilor şi fungilor, se adaugă în maioneză pentru a inactiva Salmonella dar poate fi folosit şi ca aromatizant. Cea mai mare activitate o are la pH scăzut.
E330 Acid acetic este un acid natural, prezent în majoritatea fructelor. Se foloseşte în industria alimentară într-o gamă foarte largă de produse.
Formulă chimică: C2H4O2 (sau CH3-COOH)
Sursă imagine: Wikipedia
Reglementare consum E260 Acid acetic
Doza zilnică maxim admisă
Nespecificată
Doza maximă de includere în alimente
Nespecificată
Efecte secundare cunoscute
NU
E260 Acid acetic nu produce efecte secundare decât în rarele cazuri de intoleranţă la oţet.
Contraindicaţii
NU
Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E260 Acid acetic în limitele reglementate.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
NU
E330 Acid acetic NU este permis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.