E260 Acid acetic

Cunoscut și ca Oțet

Prezentare E260 Acid acetic

E260 Acid acetic este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor naturali obţinut prin fermentarea zahărului, melasei sau alcoolului de către bacterii. Industrial se poate obţine şi prin sinteză chimică din aldehidă acetică

Acidul acetic E330 este folosit cu rol de conservant împotriva bacteriilor şi fungilor, se adaugă în maioneză pentru a inactiva Salmonella dar poate fi folosit şi ca aromatizant. Cea mai mare activitate o are la pH scăzut.

E330 Acid acetic este un acid natural, prezent în majoritatea fructelor. Se foloseşte în industria alimentară într-o gamă foarte largă de produse.

Formulă chimică: C2H4O2 (sau CH3-COOH)

E260 Acid acetic

Sursă imagine: Wikipedia

Reglementare consum E260 Acid acetic

Doza zilnică maxim admisă

Nespecificată

Doza maximă de includere în alimente

Nespecificată

Efecte secundare cunoscute

NU

E260 Acid acetic nu produce efecte secundare decât în rarele cazuri de intoleranţă la oţet.

Contraindicaţii

NU

Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E260 Acid acetic în limitele reglementate.

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

NU

E330 Acid acetic NU este permis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.