E270 Acid lactic

Cunoscut și ca Acid laptic

Prezentare E270 Acid lactic

E270 Acid lactic este un acid natural, folosit în industria alimentară ca aditiv din categoria conservanţilor naturali. Este produs prin fermentarea amidonului şi a melasei de bacterii.

Toate alimentele fermentate sunt bogate în acid lactic. De asemenea, este produs în intestinul gros de bacteriile locale.

E270 Acid lactic se utilizează împotriva drojdiilor şi fungilor, dar şi pentru creşterea stabilităţii produselor din cartofi, prin creşterea şi stabilizarea antioxidanţilor şi pectinelor, în cantităţile prevăzute de reţete. Se mai foloseşte pentru prepararea laptelui acidifiat şi pentru inhibarea dezvoltării unor bacterii precum E. Coli, Salmonella, Campylobacter şi Listeria pe carcasele de vită, porc sau pasăre în timpul sacrificării.

Formulă chimică: C3H6O3 (sau CH3-CH-(OH)-COOH)

E270 Acid lactic

Sursă imagine: Wikipedia

Reglementare consum E270 Acid lactic

Doza zilnică maxim admisă

Nespecificată

Doza maximă de includere în alimente

Nespecificată

Efecte secundare cunoscute

NU

Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de E270 Acid lactic.

Contraindicaţii

DA

Alimentele conţinînd E270 Acid lactic nu trebuie date copiilor mici, deoarece aceştia nu au încă dezvoltate enzimele care să îl metabolizeze.

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

NU

E270 Acid lactic NU este permis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.