E270 Acid lactic
Cunoscut și ca Acid laptic
Prezentare E270 Acid lactic
E270 Acid lactic este un acid natural, folosit în industria alimentară ca aditiv din categoria conservanţilor naturali. Este produs prin fermentarea amidonului şi a melasei de bacterii.
Toate alimentele fermentate sunt bogate în acid lactic. De asemenea, este produs în intestinul gros de bacteriile locale.
E270 Acid lactic se utilizează împotriva drojdiilor şi fungilor, dar şi pentru creşterea stabilităţii produselor din cartofi, prin creşterea şi stabilizarea antioxidanţilor şi pectinelor, în cantităţile prevăzute de reţete. Se mai foloseşte pentru prepararea laptelui acidifiat şi pentru inhibarea dezvoltării unor bacterii precum E. Coli, Salmonella, Campylobacter şi Listeria pe carcasele de vită, porc sau pasăre în timpul sacrificării.
Formulă chimică: C3H6O3 (sau CH3-CH-(OH)-COOH)

Sursă imagine: Wikipedia
Reglementare consum E270 Acid lactic
Doza zilnică maxim admisă
Nespecificată
Doza maximă de includere în alimente
Nespecificată
Efecte secundare cunoscute
NU
Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de E270 Acid lactic.
Contraindicaţii
DA
Alimentele conţinînd E270 Acid lactic nu trebuie date copiilor mici, deoarece aceştia nu au încă dezvoltate enzimele care să îl metabolizeze.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
NU
E270 Acid lactic NU este permis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.