E403 Alginat de amoniu
Prezentare E403 Alginat de amoniu
E403 Alginat de amoniu este un aditiv alimentar, sarea de amoniu a E400 acidului alginic, un polizaharid natural, obţinut din diferite alge din familia Phaeophyceae (Macrocystis pyrifera, Laminaria digitata, Laminaria cloustoni, Ascophyllum nodosum).
În industria alimentară E403 Alginat de amoniu este folosit cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare dar şi ca substanţă suport pentru alţi aditivi alimentari.
E403 Alginat de amoniu se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în toate produsele lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, suplimente alimentare etc.
Reglementare consum E403 Alginat de amoniu
Doza zilnică maxim admisă
Nespecificată
Doza maximă de includere în alimente
Nespecificată
Efecte secundare cunoscute
NU
Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de E403 Alginat de amoniu în cantităţile incluse în alimente.
Contraindicaţii
DA
Consumul de cantităţi prea mari de E403 Alginat de amoniu poate duce la afectarea absorbției (asimilării) fierului.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
NU
E403 Alginat de amoniu NU este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.