E418 Gumă Gellan
Prezentare E418 Gumă Gellan
Aditivul alimentar E418 Gumă Gellan este un polizaharid natural, produs de bacteria Sphingomonas elodea (denumirea nouă a Pseudomonas elodea) prin fermentarea amidonului.
În industria alimentară, aditivul E418 Gumă Gellan este folosit cu rol de emulgator, stabilizator şi agent de îngroşare.
E418 Gumă Gellan se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, toppinguri, dressinguri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne,peşte, ouă, condimente, supe, ciorbe, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive etc.
Sursă imagine: Wikipedia
Reglementare consum E418 Gumă Gellan
Doza zilnică maxim admisă
Nespecificată
Doza maximă de includere în alimente
Nespecificată
Efecte secundare cunoscute
NU
Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de E418 Gumă Gellan.
Contraindicaţii
DA
Consumat în cantităţi mari, E418 Gumă Gellan produce flatulenţă şi balonare în urma fermentării de către microflora intestinală (similar cu toate polizaharidele digerabile). Are proprietăţi laxative.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
NU
E418 Gumă Gellan NU este permis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.