E525 Hidroxid de potasiu

Cunoscut și ca Potasă caustică

Prezentare E525 Hidroxid de potasiu

E525 Hidroxid de potasiu este un aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate, stabilizator şi agent de îngroşare (legare).

Hidroxidul de potasiu transformă ceaiul și cacaua în pudră fină, se utilizează pentru a îmbunătăți decojirea industrială a fructelor și pentru a înnegri măslinele.

Dacă alcalii (în acest caz, E525 Hidroxid de potasiu) trebuie doar să scindeze ceva și sunt eliminați din alimente, ei contează ca aditivi tehnici și nu trebuie să fie menționați pe etichetă.

Formulă chimică: KOH

Reglementare consum E525 Hidroxid de potasiu

Doza zilnică maxim admisă

Nespecificată

Doza maximă de includere în alimente

Nespecificată

Efecte secundare cunoscute

NU

Până în prezent, nu se cunosc efecte nocive ale E525 Hidroxid de potasiu ca aditiv alimentar.

Contraindicaţii

NU

Nu se cunosc contraindicaţii.

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

DA