E525 Hidroxid de potasiu
Cunoscut și ca Potasă caustică
Prezentare E525 Hidroxid de potasiu
E525 Hidroxid de potasiu este un aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate, stabilizator şi agent de îngroşare (legare).
Hidroxidul de potasiu transformă ceaiul și cacaua în pudră fină, se utilizează pentru a îmbunătăți decojirea industrială a fructelor și pentru a înnegri măslinele.
Dacă alcalii (în acest caz, E525 Hidroxid de potasiu) trebuie doar să scindeze ceva și sunt eliminați din alimente, ei contează ca aditivi tehnici și nu trebuie să fie menționați pe etichetă.
Formulă chimică: KOH
Reglementare consum E525 Hidroxid de potasiu
Doza zilnică maxim admisă
Nespecificată
Doza maximă de includere în alimente
Nespecificată
Efecte secundare cunoscute
NU
Până în prezent, nu se cunosc efecte nocive ale E525 Hidroxid de potasiu ca aditiv alimentar.
Contraindicaţii
NU
Nu se cunosc contraindicaţii.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
DA