E261 Acetați de potasiu
Prezentare E261 Acetați de potasiu
E261 Acetaţi de potasiu sunt aditivi alimentari din categoria conservanţilor naturali. Acetatul de potasiu este sarea de potasiu a acidului acetic (E260), un acid natural prezent în multe fructe. Acetaţii sunt produşi prin fermentaţia bacteriană a zahărului, melasei sau a alcoolului de către bacterii şi de aceea sunt prezenţi în toate produsele fermentate. Pentru uz industrial se mai pot obţine prin sinteză chimică din aldehidă acetică.
Deşi pot fi produşi din alcool, E261 Acetaţi de potasiu nu conţin alcool.
E261 Acetați de potasiu poate fi întâlnit în următoarele forme:
- E261(i) Acetat de potasiu
- E261(ii) Diacetat de potasiu
Formulă chimică: C2H3KO2 (sau CH3COOK)
Reglementare consum E261 Acetați de potasiu
Doza zilnică maxim admisă
Nespecificată
Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.
Doza maximă de includere în alimente
Nespecificată
Nu este stabilită o doză maxim admisă de includere în produsele alimentare. Se utilizează conform reţetelor.
Efecte secundare cunoscute
NU
E261 Acetaţi de potasiu nu produc efecte secundare decât în rarele cazuri de intoleranţă la oţet.
Contraindicaţii
NU
Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E261 Acetați de potasiu.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
NU
E261 Acetați de potasiu NU sunt permiși în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.