E262 Acetați de sodiu
Prezentare E262 Acetați de sodiu
E262 Acetați de sodiu sunt aditivi alimentari din categoria conservanţilor naturali, obţinuţi din acidul acetic (E260), un acid natural, prezent în multe fructe prin fermentaţie bacteriană şi astfel prezent în toate produsele fermentate.
Acetatul de sodiu este sarea de sodiu a acidului acetic.
Pentru uz industrial E262 Acetați de sodiu sunt obţinuţi prin fermentaţia bacteriană a zahărului, melasei sau alcoolului sau prin sinteză chimică din acetaldehidă.
E262 Acetați de sodiu poate fi întâlnit în următoarele forme:
- E262(i) Acetat de sodiu
- E262(ii) Diacetat de sodiu
Formulă chimică: C2H3NaO2 (sau CH3COONa)
Reglementare consum E262 Acetați de sodiu
Doza zilnică maxim admisă
15 mg/kg corp
Doza maximă de includere în alimente
Nespecificată
Nu este stabilită o doză maxim admisă de includere în produsele alimentare. Se utilizează conform reţetelor.
Efecte secundare cunoscute
NU
E262 Acetaţi de sodiu nu produc efecte secundare decât în rarele cazuri de intoleranţă la oţet.
Contraindicaţii
NU
Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E262 Acetați de sodiu în limitele reglementate.
Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?
NU
E262 Acetați de sodiu NU sunt permiși în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.