E263 Acetat de calciu

Prezentare E263 Acetat de calciu

E263 Acetat de calciu este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor naturali, obţinut din acidul acetic, prin fermentaţie bacteriană.

Sarea de calciu a acidului acetic (E260), un acid natural, este prezentă în majoritatea fructelor.

E263 Acetat de calciu este folosit mai ales împotriva organismelor producătoare de spori în pâine.

Formulă chimică: C4H6CaO4 (sau Ca(CH3CO2)2)

Reglementare consum E263 Acetat de calciu

Doza zilnică maxim admisă

Nespecificată

Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.

Doza maximă de includere în alimente

Nespecificată

Nu este stabilită o doză maxim admisă de includere în produsele alimentare. Se utilizează conform reţetelor.

Efecte secundare cunoscute

NU

E263 Acetat de calciu nu produce efecte secundare decât în rarele cazuri de intoleranţă la oţet.

Contraindicaţii

NU

Nu se cunosc contraindicaţii pentru consumul de E263 Acetat de calciu.

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

NU

E263 Acetat de calciu NU este permis în produsele alimentare destinate sugarilor și copiilor mici.