E267 Oțet tamponat

Prezentare E267 Oțet tamponat

E267 Oțet tamponat este un aditiv alimentar obținut exclusiv din surse de origine agricolă cu excepția lemnului și celulozei. Modalitatea de obținere este adăugarea de E524 Hidroxid de sodiu / E525 Hidroxid de potasiu și de E500 Carbonați de sodiu / E501 Carbonați de potasiu în oțet (E260 Acid acetic), principalii constituenți ai E267 Oțet tamponat fiind acidul acetic și sărurile sale.

În urma ingestiei orale, oțetul tamponat se disociază în anionul acetic, un constituent natural al dietei și al corpului uman pentru care există date extinse privind efectele lor biologice și pentru care EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară) a concluzionat anterior, în 2013, că stabilirea unei doze zilnice acceptabile (DZA) nu este considerată necesară.

EFSA a concluzionat că nu există nicio problemă de siguranță în ceea ce privește utilizarea oțetului tamponat ca aditiv alimentar la nivelurile maxime/tipice de utilizare propuse.

Reglementare consum E267 Oțet tamponat

Doza zilnică maxim admisă

Nespecificată

Nu s-a stabilit încă o doză zilnică maximă admisă pentru consumul de E267 Oțet tamponat.

Doza maximă de includere în alimente

de la 3.000 mg/kg până la 30.000 mg/kg

Doza maximă de includere în alimente a E267 Oțet tamponat variază în funcție de produsul sau tipul de produse în care este folosit.

Se poate utiliza în alimentaţia copiilor?

Nespecificat