Aditivi alimentari considerați periculoși

Motive pentru care considerăm un aditiv alimentar periculos

În mod normal, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) verifică și ia decizii referitoare la aditivii alimentari bazate pe studii științifice.

Niciunul din aditivii de mai jos nu prezintă riscuri majore pentru sănătate dacă este consumat în limitele reglementate (unde este cazul) sau în dozele prevăzute de rețete.

Acestea fiind spuse, anumiți aditivi alimentari pot provoca reacții alergice persoanelor cu sensibilități, atât singuri dar mai ales în combinație cu alți aditivi alimentari, pot favoriza apariția unor probleme medicale sau agrava probleme medicale existente deja. Consumul în exces sau pe perioade îndelungate de produse care conțin anumiți aditivi alimentari pot deasemenea să dăuneze sănătății.

Lista aditivilor alimentari periculoși

Utile365.ro este un proiect în continuă dezvoltare. Pe măsură ce vor fi adaugate noi informații despre aditivii alimentari și în special despre aditivii alimentari periculoși, lista va fi automat actualizată pentru a le reflecta.